Участь у проекті «Zero Waste School» колективу Нововодолазького НВК
Участь у проекті «Zero Waste School» колективу Нововодолазького НВК

Поділитися новиною:

Участь у проекті «Zero Waste School» колективу Нововодолазького НВК

Чи замислювалися ви коли-небудь над тим, що трапиться з нашим сміттям років через 150?

Якщо ви думаєте, що воно зникне, то глибоко помиляєтеся! Навпаки: збільшення споживання різноманітних товарів неодмінно спричиняє накопичення сміття, а отже потребує великих земельних площ для його зберігання і становить величезну небезпеку для довкілля. То що, наші нащадки колись будуть жити на великому сміттєзвалищі? Невтішний прогноз…Але вихід є: нас врятує сортування сміття!

  Такий висновок зробили учні Нововодолазького НВК, долучившись до проекту «Zero Waste School», організованого благодійною організацією «Klitschko Foundation».

  Активні старшокласники провели просвітницький тренінг для учнів молодших класів «Сортуй разом з нами!», під час якого показали дітям короткий, але промовистий мультфільм про шкідливість використаних батарейок, які потрапляють до ґрунту, а також презентували контейнери для збору таких батарейок, встановлені в нашому закладі за ініціативою голови Нововодолазької селищної об’єднаної територіальної громади Олександра Єсіна. Свій внесок до сортування сміття зробила директор  закладу освіти  Віта Зощук, вкинувши перші батарейки та використаний папір до різних контейнерів. Вона також розповіла, скільки всього корисного можна виготовити, віддавши на переробку папір та пластик.

  На даний час учнівський та педагогічний колективи закладу планують розпочати збір пластику, який наносить велику шкоду навколишньому середовищу, і перебувають у пошуку  партнерів, що зацікавлені в переробці такої сировини.

 До шановної громади колектив Нововодолазького НВК звертається зі словами: «Давайте мислити глобально і жити так, щоб залишити нашим нащадкам чисту воду, свіже повітря і зелену планету. Починаймо кожен із себе, зі своєї родини, під’їзду, школи та всієї громади! Будьмо активними та свідомими громадянами! Сортуймо сміття! Пам’ятаймо: наша сила – в єдності наших дій!»

Альбом: СОРТУЙ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО
Альбом: СОРТУЙ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО
Альбом: СОРТУЙ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО
Web-адреса: vodolaga-osvita.gov.ua/news/id/941 | Переглядів: 916Дата публікації: 18:39 28.03.2018
Начальник відділу

Козачок Ольга Михайлівна

Анонс подій
Подій не заплановано
Пошук