Карантин - не завада: у школах Нововодолазької громади пролунав останній дзвоник
Карантин - не завада: у школах Нововодолазької громади пролунав останній дзвоник

Поділитися новиною:

Карантин - не завада: у школах Нововодолазької громади пролунав останній дзвоник

Одне з найочікуваніших шкільних свят – це свято Останнього дзвоника

Останній дзвоник очікували ще з більшим нетерпінням, адже закінчення навчального року виявилося складним і для учнів, і для вчителів, і для батьків.

Педагоги вчилися працювати в новому форматі, опановуючи дистанційні технології. Ще вчора більшість учителів не знали, як працювати на платформі Zoom, Google classroom, як проводити відеоконференції, а сьогодні вони вже можуть знімати відеоуроки, завантажувати їх на власний YouTube-канал, проводити онлайн тестування… Це було складно, але їм це вдалося.

Складно було і дітям, бо значний обсяг матеріалу їм довелося опрацьовувати самотужки. А самоосвіта вимагає самоконтролю, саморганізованості, відповідального свідомого ставлення до навчання, що не кожному під силу.

Не менше дітей закінчення дистанційного навчання чекали їх батьки, адже крім повсякденних обов’язків, роботи їм довелося разом зі своїми дітьми з’ясовувати причини голодомору, писати формули солей, згадувати різницю між умовними і безумовними рефлексами, визначати головні та другорядні члени речення…

За ці 2-3 місяці і діти, і батьки, і вчителі вкотре переконалися: навчання – то великий труд. Дякуємо незмінній трійці «учні-вчителі-батьки» за великий труд: вчити, вчитися, допомагати, підтримувати, розуміти.

 І ось, нарешті, як підсумок складної, але цікавої роботи, 29 травня у закладах загальної середньої освіти Нововодолазької громади пролунав Останній дзвоник.

На жаль, карантин вніс свої корективи і традиційний урочистий формат змінився на онлайн. Школи підготували відеоролики з привітаннями та побажаннями, провели віртуальні екскурсії, створили фото колажі спогадів, презентували досягнення своїх вихованців. Учні та батьки прийняли челендж від вчителів і головною темою стрічки новин соціальних мереж стала шкільна родина.

Для більшості учнів Останній дзвоник  - старт чудового відпочинку на канікулах. А для  випускників шкіл громади Останній дзвінок сповістив не про початок канікул, а про продовження навчання, адже попереду – ЗНО та вступні іспити.

Тож бажаємо учням гарно відпочити. Нехай літні канікули будуть сповненого яскравих та незабутніх вражень. А випускникам бажаємо якомога краще скласти ЗНО, вступні випробування задля здійснення професійних планів і мрій.

Будьте здорові та щасливі!

Нововодолазький ліцей №1

Нововодолазький ліцей №2

Нововодолазький ліцей №3

Новоселівський НВК

Сосонівський НВК

Староводолазька ЗОШ

Знам'янська філія Нововодолазького ліцею №2

 

 

Web-адреса: vodolaga-osvita.gov.ua/news/id/3191 | Переглядів: 1009Дата публікації: 21:23 01.06.2020
Начальник відділу

Козачок Ольга Михайлівна

Анонс подій
Подій не заплановано
Пошук