Рік математичної освіти в Україні
Рік математичної освіти в Україні

Поділитися новиною:

Рік математичної освіти в Україні

Президент України Володимир Зеленський оголосив 2020/2021 навчальний рік Роком математичної освіти в Україні

Відповідний указ оприлюднений Офісом Президента України.

Метою проведення Року математики в Україні є створення можливостей для рівного доступу українських школярів до сучасної та якісної математичної освіти та формування у них належного рівня математичної компетентності.

У рамках проведення Року математики Кабінету Міністрів України доручено забезпечити розроблення та затвердити комплекс заходів, який включатиме впровадження у навчання сучасних практико-орієнтованих засад, розроблення електронних навчальних ресурсів, створення умов для забезпечення сучасного рівня викладання математичних дисциплін, зокрема із застосуванням ефективних технологій формування та розвитку математичної компетентності учнів з урахуванням кращих вітчизняних та міжнародних практик.

Також має бути вивчений та впроваджений досвід держав, які демонструють високі показники з математичної компетентності за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA.

Окрім цього, Кабінету Міністрів доручено створити у школах умови для вивчення математики за індивідуальною програмою для учнів, які потребують додаткової підтримки в опануванні предмета, забезпечити належну організацію запровадження з 2021 року обов’язкового ЗНО з математики, розширити можливості для розвитку математичної компетентності учнів, зокрема через мережу математичних гуртків у школах, закладах позашкільної освіти, проведення літніх математичних шкіл для учнів та вчителів тощо.

Як відомо, ідея проведення Року математичної освіти в Україні була ініційована після оголошення результатів міжнародного дослідження математичної компетентності PISA-2018, в якому взяли участь українські школяри.

За матеріалами https://osvita.ua/school/69944/

Web-адреса: vodolaga-osvita.gov.ua/news/id/2953 | Переглядів: 612Дата публікації: 19:17 04.02.2020
Начальник відділу

Козачок Ольга Михайлівна

Анонс подій
Подій не заплановано
Пошук